5 Temmuz 2011

LOR PEYNİRLİ KIZARMIŞ BİBERLER

 

Uzun zaman oldu ara vereli, aslında ara vermiş de değilim ama günümüzün en büyük sorunu zamansızlıkdan muzdaribim. İşler yoğun biraz hafiflesin dedim ama bırakın hafiflemeyi üzerine daha da eklendi.  Herkes izne çıkmaya başladı ben neredeyse eylül de çıkabileceğim...  Baktım işlerde hafifleme yok epey önce annemin tv.de görüp tarifini aldığı biberleri ekleyim de biberlerin bollaştığı bu günlerde yapıp, kahvaltıda, beş çayında yapıp yiyelim. Fotoları çok içime sinmedi, elim titremiş ama idare edicez artık, yenisi yapınca görüntüleyip değiştiririm.
 

Tarife gelince kişi sayısına göre ayarlacağınız köy biberleri ya da çarliston biber, lor peyniri, kekik, nane, fesleğen, pul biber, kızartmak için de yumurta, un sıvıyağ. 

Lor peynirin içine damak tadınıza göre tercih ettiğiniz kekik, nane, fesleğen, pul biberi ekleyip karıştırın. Bir kasede bir yumurta 2 yemek kaşığı unu bulamaç yapın. Peynir harcını temizlenmiş biberlere doldurup  yumurtalı karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. (Aslında yumurtalı harca batırılmasa da olur ben bir daha ki sefere batırmayı düşünmüyorum).  Yanına da Sarımsaklı domates sosu yaparak ikram edebilirsiniz. pazar kahvaltılarında hoş bir alternatif olur. 

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim... Aysel...