Karabatak gibi oldum değil mi. Bir görünüp bir kayboluyorum :) Bir yoğunluk dönemini atlatıyorum, ardından yenisi geliyor. Bir nefes alayım derken başka işler araya giriyor.
1.5 Su Bardağı süt,
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
1 Yemek kaşığı sirke,
1/2 Paket kabartma tozu
350 gr. kıyma, 3-4 adet pataes, 1 adet soğan, maydanoz, tuz karabiber
ile iç harcını yapıyoruz.
İç harcının hepsini çiğden katıyoruz. Patates ve soğanlar minik minik doğranır, soğanların suyu sıkılarak acısını alabilirsiniz. Maydanoz, tuz, karabiberle kıymasına katılır.
-
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (hani kulak memesi derler ya işte ondan). Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Çıkan hamurdan yaklaşık beş pazı oluşur. Bunları incecik açarız fırın tepsi boyutunda. Dörde bölüp içine hazırladığımız iç harcını koyup gül gibi yuvarlaklar sararız. Sonrasında ise yumurtanın sarısını hafifçe sulandırıp üzerine sürer, nar gibi kızarana kadar fırında pişiririz. Aman çayı koymayı unutmayın. Bir bardak çayla harika olur yemesi.
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim...
Aysel...
0 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
Yorum Gönder