Doğrusu son zamanlarda yediğim en lezzetli kabakdı. Benim işyerimin bulunduğu bölgede de kabak üreticiliği vardır ve yemeklerde sık çıkar ama böyle lezzetlisine hiç denk gelemedik nedense... Her lokmada iyi ki zorla satmış, iyi ki almışsın anne diyerek yedim...
Eskiden kabağı soyacaksın, dilimleyeceksin derken hanımlara eziyet gibi gelirdi kabak tatlısını yapmak.Evdeki beylerden destek alınırdı. Şimdi hazır temizlenmiş, soyulup dilimlenmiş kabaklar poşetlere girince kabak tatlısı yapmak kolaylaştı. Ölçü için anneme sorduğumda göz kararı dedi. Kabak 1.5 kg ama şekeri ne kadar bilmiyorum. Üzerini örtecek kadar şeker konduğunu biliyorum. Pişirilecek tencereye kabaklar sıra sıra dizilir, üzerine şeker eklenerek bir süre bekletilir. Tercihen bir gece beklemesi önerilir. Bekleyen kabaklar suyunu bırakır. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine bol cevizdir benim tercihim, ama sizler kaymak ve ya krem şanti ile de süsleyebilirsiniz. Krem şantiyi artık kullanmamaya çalışıyorum katkı maddelerinden dolayı. Onun yerine süt kremasını pudra şekeri ile çırparak daha da güzel bir lezzete ulaşabilirsiniz. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Herkese dolu dolu, keyifli, sağlıklı bir hafta tatili diliyorum.
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim... Aysel...
17 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
annemlerde ölçüleri göz kararı yaparlar ve çok lezzetli olur.ellerinize sağlık.
Ay belli belli, çok canım çekti. Geçen haftaki biteli yine istiyordum zaten. Anlaşıldı, yarın pazarda kabakçının başı beklenecek:))
bayılırım kabakı tatlısına ellerinize sağlık.
Kabak tatlısı severim ama fırında kendime göre az şekerle lifli lifli veya kireçte, çıtır çıtır... Ama bu halini de püre yapar yerim:) KAbak güzel meyve! sağlık için faydası bol, her şekle de girer (çorba, muffin, salata vs.)... Ellerinize sağlık! Not: krem şanti ye alternatif tarif hoşuma gitti!
çok severim ellerine sağlık afiyet bal olsun
Ayselcim lezzetli bir kabak olunca tadından yenmiyor
anneciğinin ellerine sağlık
kabak tatlısını birde üzerine biraz tahin ve ceviz ilavesiyle yemeyi dene çok lezzetli oluyor
Elinize sağlık.
Kabağın lezzeti çok önemli gerçekten. Rengi tek başına yeterli olmuyor iyisini anlamaya. Ve şansıma ne düşerse alıyorum ben de.
Kabak tatlısı süper çok severim birazda kabağın kalitesi önemli lezzetinde.ellerinize sağlık,sevgiler...
Anne eli değdiyse nefis olmuştur bu tatlı:)) Kabağı her türlü severim, çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık olsun.
Sevgiler.
Ellerinize sağlık bende göz kararı yaparım
Sevgiler:)
kışın vazgeçilmez tatlısı bizdede sık sık yapılır ellerine sağlık süper olmuş canım
Anneciğinin ellerine sağlık Ayselcim, sizlere de afiyet olsun:).
Kabağın lezzeti bu tatlıda çok farkediliyor. Güzel kabak olunca da yenmeye doyulmuyor:).
Sevgilerimle...
aslı
Sıcak Paylaşımlar Aysel, bloguma bıraktığın yorum üzerine, ziyaretine geldim. Ve sorduğun konu hakkında bira zbilgi vereyim. Sevgili Ece'nin söylediğine göre, plastik için bir çare bulamamış. Saksılarını bu teknikle yapan arkadaşlar vardı fakat daha sonradan soyulmalar olduğunu yazmışlardı. Senin objen de yıkanacak bir parça olduğundan, sorun çıkabilir. Ahşap boyama konusunda, daha bilgili, hatta eğitmenlik yapan arkadaşlar var. Onlardan da öneri alabilirsin. Ece, Nestug, Art Mamilla...
Teşekkür ederim. Sana da mutlu yıllar. Ve kabak tatlısına bayılırım, çok güzel görünüyor. Eline sağlık.
sıcak paylaşımlar için teşekkürler.
canım ellerine sağlık..bazı tarifler tarifsiz olur...göz kararıdır bu tariflerin tarifi...daha güzel açıklanamazdı zaten..
nefiss..öpüyorum..
asla hayır diyemediğim nefis tatlı.harika olmuş.ellerinize sağlık.mutlu yıllar diliyorum
Mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim Aysel'ciğim.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder