Herkese merhaba,
Yine uzun zaman oldu değil mi? Bloğumu bu kadar ihmal etmeyim diyorum ama işe
güce dalıyorum, fotoğraf çekmeye vakit bulamıyorum vs. vs. vs. böyle uzayıp
gidiyor…
Aslında burda olmayı takipcilerimle ve takip ettiklerimle paylaşmayı çok
seviyorum ama yine de ah zaman yetmiyor işte.
Mutfakla bağımı koparmadım ama fotoğraflama, düzenleme işleri çok vakit
alıyor. Ama bu muhteşem cheesecake’i paylaşmadan geçemeyeceğim. Tarifini daha
önce de vermiştim. Bu sefer daha özenli yaptım. Ve yine her lokmayı büyük bir
keyifle yedim.
Tabanı İçin
Hazır kek kullandım 2 adet baton kek ve 1/2 Paket Burçak
Bisküvi
4 Yemek kaşığı tereyağ, (tereyağ ile kıvamı yakalayamadığım için 1-2
yemek kaşığı süt de ekledim.)
5 Adet Ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
*
2 Kutu Beyaz Krem Peynir (Labne değil)
1 Bardak süzme yoğurt (Kendim suyunu süzdürdüm)
1 Kutu krema
3 Adet
yumurta
1.5 Yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası 1 Su bardağı
toz şeker
1 Limon kabuğu rendesi
1/2 Limonun suyu
*
Üst Jölesi
İçin
1 Portakal suyu
1.5 Tatlı kaşığı Mısır nişastası
1/2 Su bardağı
toz şeker
*
Kek parçaları, bisküvi ve ceviz içini mutfak robotunda
ufalayın. 2 Su bardağından fazla oldu. Tarçını katın. Tereyağını eritip bu
karışıma ekleyin. Elinizle hamur haline getirin. kelepçeli kalıbın tabanına
yağlı kağıt serin. Dışını alimünyum folyo ile kaplayın. Hamuru sıkıca tabanına
yayın. 10-15 dakika dolapta bekletip 10 dakika orta ısılı fırında
pişirin.
*
Krem peyniri, kremayı ve yoğurdu mikserle çırpın. Toz şekeri
ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. 1.5 kaşık
un ve mısır nişastasını katın. Çırpmaya devam ediyoruz. En son limon kabuğu
rendesi ve limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı pişen tabanın üzerine
döküp fırın tepsisine su ekleyin Ve su dolu tepside 15 dakika kadar en düşük
ısıda, 45-50 dakika kadar 150 derecede pişirin. Piştikden sonra 1-2 saat fırında
bekletin. Sonra dışarı çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartırken bıçakla
kenarlarından geçin. Mümkünse bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün 1 Portakal
suyu, 1/2 Su bardağı toz şeker ve 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası ile üst
jölesini pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine gezdirin. Ayrıca portakal dilimlerini
1-2 yemek kaşığı şekerle kısık ateşte karamlize oluncaya kadar pişirerek üst
süslemesinde kullandım. Yakında bir cheesecake çalışması daha yapacağım. Belki
onu da limonlu çilekli yaparım
Sevgiyle,
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim...
Aysel...
23 Mayıs 2013
Portakallı Cheesecake Yayında Wordpress'de
Gönderen Bizim Evin Mutfağı-Aysel zaman: Perşembe, Mayıs 23, 2013 Etiketler: CHEESECAKE, KEKLER, TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
Yorum Gönder