Bloglar arasında tariflerini, yazılarını okumaktan keyif aldığım Sevgili Hemşehrim Narince-Necla etkinlik yapar da benim katılmamam olur mu hiç... Ramazanda sürekli davetler ya da davetliler olunca kabakların pişmesi 3-4 gün ertelendi ve ramazanın son iftarında İstanbul'dan gelen Teyzem ve Kuzenime de kısmet oldu... Aslında teyzem de çok güzel yapar bu dolmayı (ki o ilk yaptığında demişim ki -ben hatırlamıyorum- "tadına bakayım sevmezsem yemem" demişim). Teyzeciğim bu sözümü de hatırlattı bana sağolsun :) Daha önce de uzun dolmalık kabaklarla vermiştim tarifini. Bu kez de bu minik Girit Kabakları kullanılarak Narince'nin Kabak Tadında Yer Alması İçin Yapıldı. Bu dolmanın özelliği iç harcında kullanılan bulgur ve reyhandan kaynaklıyor...Varsa taze reyhan, fesleğen, maydanoz hatta taze soğanın yeşil kısımları ile harika oluyor... Annem ve teyzemler bu saydığım yeşillikleri ayıklayıp yıkadıktan sonra doğrayıp donduruya kaldırıyorlar... Böylece dolma yapılacağı zaman hazırca elimize geliyor..
Malzemeler
. 6-7 adet Girit Kabağı (Ya da 4-5 Adet Uzun Kabak)
. 200 gr. kıyma,
. 1 Adet orta boy soğan
. 1 çay bardağı ince bulgur,
. Kırmızı biber, karabiber, tuz,
. Kuru veya taze reyhan, Fesleğen,
. Arzuya göre çeşnili baharat
Sosu için 1.5 su bardağı su
. 1 tatlı kaşığı salça
. 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Ayrıca üzerine sarımsaklı yoğurt, dereotu veya maydonoz.
Soğanı olabildiğince ince doğrayıp, kıyma, bulgur ve diğer baharatlarla iyice yoğurulur. Yoğururken gerekirse elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra ortası oyulur. Hazırlanan iç harcı kaşık yardımıyla sıkıca doldurulur.
Geniş bir tencereye doldurulan kabakları yerleştirip, suyunu salçasını ve yağını ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış kırmızı biber, dereotu veya maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Sevgili Arkadaşım Necla'ya da etkinlikde kolaylıklar diliyorum... Birbirinden güzel tatlarla bizleri buluşturacağı için ayrıca teşekkürler...
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim...
16 Eylül 2010
KABAK TADI (DOLMASI)
Gönderen Bizim Evin Mutfağı-Aysel zaman: Perşembe, Eylül 16, 2010 Etiketler: ETKINLIKLER, SEBZE YEMEKLERI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
Canım ellerine sağlık girit kabağı
dolmalarına bayılırım kocaman öpüyorum.
canım ellerine sağlık harika olmuş.
merhabalar Aysel Hanım,
sunumuda çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Teşekkür ederim güzel arkadaşım benim, sağol. Çok severim kabak dolmasını, reyhanlı fesleğenli daha bir güzelleşmiştir herhalde. Ellerine sağlık.
kabağı sevmem ama girit kabağını çok severim.ellerine sağlık canım...
Aysel hanım
şimdi ocağımda bu dolmayı pişiriyorum akşam için:))
fesleğen çok başka bir lezzet katıyor
Sizinde ellerinize sağlık , afiyet olsun
sevgiler
Şu minik girit kabaklarından dolma yapamadım henüz :) Ama, çok güzel ve sevimli daha da ötesi lezzetli görünüyorlar. Annem de bol yeşillik koyar içine dolmaların. Elleriniz dert görmesin. Sevgiler
Girit kabağına bayılırım,dlmalar nefis görünüyrlar,ellerine sağlık,sevgiler.
Ellerine sağlık,değişik bir lezzet olmuş,sevgilerrrr...
:))
Teşekkürler canım......
Hayırlı cumalar dilerim.
kabak dolman güzel görünüyor şekerim o kabakları ne diye öyle cıscıbıl soydun bakem :))
Şöyle pijamalı falan yapsaydın ya :)
ellerinize sağlık görüntü süper hayırlı cumalar sevgiler
ellerine saglık ayselcım,gırıt kabaını özelıkle buldukç alırım nefistir..
sevgılerımle...
Canım,
Ellerine sağlık, kabak dolmasını severim ama bulgurlu hiç yemedim. Eminim güzel olmuştur, sevgiler...
Ayselcim hep şu Girit kabağını deneyeyim deyip unutuyorum..Bu sefer ben de denemeliyim mutlaka..
Görüntü, sunum harika:).
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:).
aslı
Ellerine sağlık nefis bayılırım girit kabağı dolmasına
bayılırım :)))
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder