Kabak dolmasını pek sevmeyen ben bu haliyle bayıla bayıla yiyorum... Kabaktan hoşlanmayanlar için değişik bir alternatif. İçindeki baharatı, bulguruyla harika bir lezzet...
Malzemeler
4 adet iri kabak,
200 gr. kıyma,
1 Adet orta boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur,
Kırmızı biber, karabiber, tuz,
Kuru veya taze reyhan,
Arzuya göre çeşnili baharat
Sosu için 1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine sarımsaklı yoğurt, dereotu veya maydonoz.
Soğanı olabildiğince ince doğrayıp, kıyma, bulgur ve diğer baharatlarla iyice yoğurulur. Yoğururken gerekirse elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra uzunken iki uçtan oyulur. Hazırlanan iç harcı kaşık yardımıyla sıkıca doldurulur. Kabaklar doldurulduktan sonra 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilirse dilimlemesi daha kolay olur. Dilimlerken dikkatli olmak gerekiyor. Kabakların tamamen ayrılmaması lazım.
Geniş bir tencereye dilimlediğimiz kabakları yerleştirip, suyunu salçasını ve yağını ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış kırmızı biber, dereotu veya maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
BU YAZI http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/ adresinde yayınlanmıştır.
28 Aralık 2009
KABAK DOLMASI
Gönderen Bizim Evin Mutfağı-Aysel zaman: Pazartesi, Aralık 28, 2009 Etiketler: SEBZE YEMEKLERI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
Yorum Gönder