28 Aralık 2009

CEVİZLİ İZCİ TATLISI



Bayram yaklaşıyor, hazırlıklar başladı. Akıllardaki  bu bayram ne ikramlar hazırlamalı sorusuna bir cevap olur belki düşüncesiyle geçenlerde işyeri arkadaşlarım için yaptığım tatlıyı ekliyorum.



Uzun zamandır emek verdiğim Mali Müşavirlik sınavlarını kazanmış olmanın sevincini işyeri arkadaşlarımla da paylaşmak, ağzımızı tatlandırmak için yapmıştım...

Herkes tarafından çok beğenildi. Benim de çok sevdiğim bir tatlıdır. İçindeki portakal rendesi ayrı bir lezzet veriyor... Aslında tatlının orjinali İzci tatlısıdır. Ama bizim eklemelerimizle İzci Tatlısının dışına çıktı biraz :)

Ancaaaak tarifi akşama diyor ve sizleri görüntüyle başbaşa bırakıyorum...

Şimdi tarif zamanı (21.11.2009)

Malzemeler :


250 gr.tereyağ (Biz bunu yarıya indirip kalanını sıvıyağ ile tamamladık)
2 çorba kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı (Kullanmadık)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 bardak çekilmiş ceviz içi veya fındık
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 Çay bardağı ayıklanmış kuru üzüm
1 Adet portakal kabuğu rendesi (Ben portakallı kurabiye yapmak için dolaba kaldırdığım geçen yıldan kalan portakal rendesinden kulladım)

Şerbeti İçin  (Tatlıdan önce hazırlanmalı) :
3 Su bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
2-3 damla limon suyu

3 bardak şeker 3 bardak su  ile kaynatılır. Altını kapatmadan 2-3 damla limon suyu eklenip biraz koyulaşınca ateşten alınır. Ilınması için bekletilir.

Tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır. Aldığı kadar un ile yoğurulur. Hamur elinizi bıraktığında kıvamı olmuş demektir. Başka bir kapta portakal rendesi, üzüm ve çekilmiş ceviziçi karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar  alıp elinizle avuç içinde şekil verilir. İçine hazırladğınız portakallı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca 5 dk. kadar bekletilir. Ilıyan şerbeti üzerine dökülür. Bir süre sonra tatlıların diğer yüzünü çevirirseniz şerbetini daha güzel çekecektir.  Üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi dökülerek servis yapılır...
BU YAZI  http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/ adresinde yayınlanmıştır.

0 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş: