28 Aralık 2009

BROWNİ KURABİYE

BROWNİKURABİYE

Haftasonu çalışmalarından bir paylaşım. Browni kurabiye. Adını bilmiyorum ben Browni Kurabiyeyi uygun buldum.

Bu kurabiye aslında bloğumda yayınladığım ilk tarifimdir.  Aradan üç yıl geçmiş, ve bloğumun üçüncü yaşını kutlayacağım bu günlerde (30.09.2009)  ne güzel bir tesadüf ki yine bu kurabiyeyi yapmak kısmet oldu. Acaba her yıldönümlerinde  bu kurabiyeden mi yapsam :) ?

Malzemelerimiz:

- 2 Yumurta

- 1/2 Su Bardağı Toz Şeker

- 1 Paket Yumuşak Margarin

- 3 Yemek Kaşığı Kakao

- 1 Paket Vanilya

- 1 Paket Kabartma Tozu

- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt ve Ustaların deyimiyle aldığı kadar un.

- Üzeri İçin Toz Antep Fıstığı ve  Hindistan Cevizi

- Ayrıca 3/4 Su Bardağı Toz Şeker ve

- 1.5 Su Bardağı Su ile Çok Koyu Olmayan bir Şerbet Hazırlıyoruz

İlk gruptaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp kurabiyelerini şekillendirip 190 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra Kurabiyeleri tepsiye ters çevirerek dizip ılık şerbeti döküyoruz. (Kurabiye Sıcak, Şerbet Ilık olacak). 5 Dakika kadar şerbeti çektikten sonra kurabiyelerin şerbetli yüzeyini   Antep Fıstığına ve hindistan cevizine batırıp servise hazır hale getiriyoruuuuzzz...
BU YAZI  http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/ adresinde yayınlanmıştır.

brownikurabıye2

2 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Saliha dedi ki...

mmm bende yapmıstım hemen hemen aynı enfes oldugunu bılıyorum yanııııı:):):)ellerıne saglık ayselim:):)

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalaar:)
sayfanız öyle hoşş ve dolu dolu ki..
seve seve izleyiciniz oldum hemen...
bende sizi beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle..
:))