27 Aralık 2009

ŞEFTALİ TATLISI

SEFTALITATLISI

Ramazanın son haftası pazardan aldığım şeftalileri tüketemeyince ziyan olmasınlar diye yapılan Şeftali Tatlısı. Annem Oktay Ustanın programında görmüş ve hemen uygulamaya geçmiş.

Dört Adet Şeftali,
1 Su Bardağı Toz Şeker,
1,5 Su Bardağı Su,
Çubuk Tarçın,
Karanfil.
1/2 Su Bardağı Vişne Tanesi (Oktay Usta Mürdüm Eriği Kullanmış)
Üzeri İçin Toz Antep Fıstığı,
Kaymak, Krem Şanti veya Kaymaklı Dondurma.

Şeftaliler yıkanıp kabukları soyulduktan sonra ikiye ayrılır. Geniş bir tencereye dizilerek üzerine su, şeker, çubuk tarçın ve karanfiller eklenir. Renk vermesi için de yarım su bardağı vişne taneleri şeftalilerin üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra antep fıstığı, kaymak, krem şanti veya dondurma ile servis yapılır... Ben denemek için aldığım Dr. Oetkerin kaymak tadında krem şantisini kullandım. Gayet güzeldi denemek isteyenlere duyurulur...

KAYMAKLISEFTALI

BU YAZI  http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/ adresinde yayınlanmıştır.

0 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş: