21 Mart 2011

KREMALI MANTARLI SPAGETTİ ve MANTARLI KARİDES

Nihayet yasaklar kalktı ve özgürce bloglara girebiliyoruz. DNS ayarlarını değiştirerek ulaşım olsa da bloga yazmak içimden gelmedi.  Umuyorum ve diliyorum bu son olsun, bir kişi için milyonlarca insan cezalandırılmasın.

Mantarlı spagetti ve karidesi yasak uygulaması başlamadan hemen önce yapmıştım, ancak ulaşım engellenince eklemedim, ekleyemedim...

Kremalı Mantarlı Spagetti İçin ve Mantarlı Karides için toplam 500 gr. mantar kullandım.
Karidese yaklaşık 300 gr, spagetti için de kalan 200 gr.ı kullandım.

1 adet kırmızı kapya biber, 1 adet yeşil biber ve mantarı doğrayıp az yağda soteledim.Tuzunu biberini ekledim.  Bir paket makarnayı haşladım, sebze karışımın içine 100 ml. (1/2 kutu) kremayı ekleyip kaynatmadan kapattım. Haşlanan makarna ile mantarlı sosumuzu  harmanlayıp servise hazırladım.


Karides için de Super fresh'in ayıklanmış, dondurulmuş paketini kullandım.
Karidesleri paketteki süreye uyarak haşladım, tereyağ-sıvıyağ karışımında 1 adet kırmızı kapya biber, 1 adet yeşil biber ve mantarı soteledim, 3 diş sarımsak ve bir tutam kekik ekleyip sarımsaklar kokusunu verince 3-4 kaşık domates püresini, tuzunu biberini ekleyip karidesleri koydum. Mini ızgara tepsisine alıp ızgarada önce 10-15 dakika kadar pişirdim, sonrasında üzerini kapatacak kadar kaşar peyniri rendesi döküp peyniri eriyince kadar kızarttım. Ev ahalisi karidesin sosuna rağbet etti, karides benim dışarıda yediklerime göre biraz sert oldu, ama ben sevdim, geçtiğimiz günlerde aynı sosla tavuk ızgara yaptık, o da çok güzel oldu... Sanırım bu sosu  daha bir çok yemekte kullanacağım... Hepimize yasaksız özgürce dolaşabileceğimiz blog okumaları diliyorum.
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim... Aysel...

5 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Aycan dedi ki...

Canım ellerine sağlık, sebxeli makarnalara bayılıyorum ben.

Narince dedi ki...

Sabah yine kapalıydı benimki DNS ile oynadım ama bir gelip bir gidior. Hakkaten kalktı mı tamamen?

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık spagetti
ve karides süper ağzım sulandı.Mutlu
haftalar öpüyorum.

Disalce dedi ki...

makarnaya bayılırım....helede böylesine...ellerine sağlık...

ama karides hiç yemedim...denemekte zor görünüyor benim için....:)))korkuyorum bu deniz canlısından...:)))makarna bana yeterrr:)sevgiler canım..

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş canım canım çekti görünce akşama yapsammı ne:))