14 Kasım 2011

MUZLU KEK

  Merhabalar,

Yavaş yavaş kıpırdanmaya başladım :) Baktım blogumu çok ihmal ediyorum, artık yeter deyip  bütün bir pazar gününü mutfakta geçirdim. Neler mi yaptım? Öncelikle dünya tatlısı küçük yiğenim için kurabiye yaptım, o bir sonraki yazıya kalsın, muzlu kek yaptım bu günkü yazımızın konusu... Ve portakallı, üzümlü, damla çikolatalı kurabiye yaptım, o da daha sonraki yazımızın konusu olsun.

Muzlu Kekin tarifi çok eski bir Lezzet Dergisinden; Ocak-1997. Tarif çok eski ama ben hiç denemedim, bu tarifi benim çok sevdiğim canım arkadaşım Nur yapardı, ben hep onun yaptığı keki tadardım. Aslında o da dergiyi benden alıp incelerken görüp denemişti. Sık sık da yapardı, o nasılsa yapıyor diye ben hiç yapma ihtiyacı hissetmedim :) 

Gelelim Muzlu Kekimize, tarife ek olarak ben fazladan 2 yemek kaşığı sulu yoğurt ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekledim Ayrıca yağını da margarin, sıvıyağ ve tereyağ karışımı olarak ayarladım. Gerisi fotoğraflardan anlaşılır sanırım. Ama mutlaka deneyin, çayın yanında harika oluyor, özellikle de tarçın çok yakıştı iyi ki eklemişim... Pişirme süresi fırına göre değişir, ben yaklaşık bir saat pişirdim, son 10 dakika kadar içini çekmesi için fırın ısısını en düşüğe getirdim, sonrasında fırında bir on dakika daha beklettim. Evet fazla söze gerek yok, fotoğraflar konuşsun deyip, sizleri görüntülerle başbaşa bırakıyorum... Deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun....



Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim... Aysel...

8 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Narince dedi ki...

Demek döndün, hoşgeldin hayatım. Artık ara vermeden devam edersin umarım, arıyor gözlerim zira.

kemalpasatatlisi.com dedi ki...

Aysel cim,
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Bazen "evdeki rahatını bozmaya değer miydi" diye düşünüyorum kendim için ama böylece bir hayalimi gerçekleştirmek nasip oldu.İnşaallah hayırlı ve kazançlı olur. Senin de özel büron mu var?
Sevgilerimle...

Narince dedi ki...

Geldim geldim, Varlık Mahallesi'ndeyim, İl Özel İdaresi'ne yakınım. Sen nerdesin?

Unknown dedi ki...

Benim meyve düşmanı çocuklarım sevmez diye çekinerek yapmıştım bu muzlu keki ama çok beğendiler..
Kocaman bir dilim olmalıydı şimdi..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis olmuş bende kendimce muzlu bir kek yapmıştım çok beğenilmişti:) ellerine sağlık sevgilerimle..

Narince dedi ki...

Yakınız yakın, beklerim her zaman. Güzel bir hafta sonu dilerim:)

NİRVANA dedi ki...

canım ellerine saglık eminim harika olmustur...paylasımlarını bekliyoruz...sevgiler...

LeylaK dedi ki...

nerdeyse dergideki gibi olmuş :) ellerine sağlık Ayşe.

Kahve Dükkanı