15 Aralık 2007

YE#29 ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER 2. GRUP





6. Durağımız Cumartesi Mutfağından Tolunay
Sevgili Tolunay da iki tarifiyle katıldı. Solda Z.yağlı Havuç, Sağda ise Z.yağlı soğan dolması. Ben ikisini de çok beğendim. Siz ne dersiniz?

Şimdi Almanyadan Mutfak Canavarı Beyzanın mutfağına konuk oluyoruz. Beyza zeytinyağlı pırasayı düdüklü tencerede hazırlamış. Ellerine sağlık Beyzacım. Ankaradan Almanya'ya sevgiler.



Evet sırada İstanbul'dan Pastarda-Burçin'in Zeytinyağlı Kerevizi Var.
Burçin'in güzel sitesini sık sık ziyaret ederim. Kendisi harika bir anne, çok başarılı bir blogger olmasının yanı sıra şairliğe de el attı. Onun sayfalarında gezerken çok eğleniyorum. Burçin'ciğim ellerine sağlık.


Sağ resimde İlahi Tatlardan Berrin Hanım'ın mutfağındayız şimdi de. Berrin Hanım da bizlere zeytinyağlı pırasa yapmış. Ancak bu bildiğiniz pırasalardan değil. Berrin Hanım pırasayı yaparken kereviz de eklemiş. Bence denenmesi gereken bir tarif olmuş. Teşekkürler Berrin Hanım.







Solda yine Ankaradan Füsun Hanım'ın mutfağına konuk oluyoruz şimdi. Füsun Hanım da bizlere Terbiyeli Kerevizli Yer Elması hazırlamış. Haydi Füsun Hanım'ın yemeği bir tık ileride. Bizi mutfağınızda ağırladığınız için teşekkürler Füsun Hanım.





Şimdi uzaklara Almanya'lara gidiyoruz. Baharçiçeği Öznur Hanım da Zeytinyağlı Brüksel lahanası yapmış bizler için. Renklerin güzelliğine bakarmısınız tablo gibi değil mi? Elinize sağlık Öznür Hanım. Memleket'den Almanya'ya selam olsun...

0 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş: