17 Mart 2008

GECİKMİŞ YILBAŞI PASTASI


Son zamanlarda yine mutfağa fazla zaman ayıramaz oldum... Öyle aman aman bir arşivim de olmadığı için bloğumu nasıl güncellesem diye düşünüyordum... Aslında bu pastayı yılbaşında bize gelen arkadaşlarım için yapmıştım aynı zamanda canım anneciğimin de doğumgünü pastasıydı...

Ama dış ganajını sürmeyi iyi beceremediğim için zamanında tarifi vermemiştim... Şimdi siz ustaların fikrini almak istediğim için hem de sayfaya yeni bir şeyler eklemek için yayınlamaya karar verdim... Sizce ganajı düzgün sürememiş olmamın sebebi nedir? Tecrübelerinizi bana aktarırsanız sevinirim...

Bu pastayı yapmak için çok arkadaşımızın sayfasını ziyaret ettim ne yapsam, ne etsem bir türlü karar veremedim... En sonunda hepsinden karma bir şeyler kapıp ortaya bu pastayı çıkarttım... Her ne kadar dış süslemesi istediğim gibi olmasa da tadı lezzeti mükemmeldi...

Pandispanyasının tarifini Sevgili Missimmm Zerrinden aldım... Harika bir pandispanya oldu... Misimm kuşum sayende teşekkürler...

Ara kreması ve Dış ganaş içinde Pastacı Burcu'nun sitesindeki tarifleri uyguladım. Klasik pastacı kreması ve çikolata ganaş... Burcu da sağolsun çok güzel anlatmış tarifleri...

Pandispanyasını pişirdikten sonra ikiye ayırdım ve biraz sütle ıslattım. Araya muz dilimleri dizdim. Üzerine Burcu'nun pasta kremasını sürdüm ve ikinci katı koydum. Dışını yine Pastacı Burcunun tarifiyle Çikolata Ganaşla kapladım... Üst süslemesini sıcak ganaşa batırarak yağlı kağıtta bir süre donmasını beklediğim dilimlenmiş muzlarla yaptım. Ve çevresine rulokatları sıraladım... Kullandığım tabak ise işyerinden arkadaşım Canım Kuzucuğum Sezenimin yılbaşı hediyesiydi...
Burdan Sezenime şık seçimi için tekrar teşekkür ediyorum.

26 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş pastan... sana bu konuda yardımcı olamayacağım pastaların üstünü bende düzgün süremem nedense ama kremayı hiç ellemeden döküp kendi halinde kekin üzerinde yayılmasını beklersen belki spatula değmediği için daha düzgün olabilir.Yalnızca bir fikir....Bu arada bana attığın yorumu yanlışlıkla silmişim okuyamadım bile:((((( Çok özür dilerim...Sevgilerimle...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ayselcim,

cok güzel görünüyor, ellerine saglik canim...

kocaman sicacik sevgilerimle

hasret

Adsız dedi ki...

Canım Ayselim, beğenmene öyleee sevindim ki. Valla ister düzgün olsun ister olmasın öyle iştah açıcı görünüyorki benim için hiç önemli değil. Söylemesen farketmezdim. Çünkü çikolatalı muzlara kitledim. :)))

Ellerine sağlık hayatım.

sıcacık sevgilerimle...
www.misssgibi.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Ayselciğim, eminim çok lezzetlidir.
Sevgiler...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Çikolata ve muz bir arada nefis bir pasta olmuş.Ellerine sağlık...
NİL

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.

EZGi :)) dedi ki...

ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAGLIK KOCAMAN SEVGİLER

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

şahane olmuş canım ellerine sağlık..bu arada pastanın kekini fırın ızgarası üzerine koyup kepçeyle ganajı üzerine dökersen kendi halinde yayılırsa daha düzgün bir görüntü oluyor umarım sana yardımcı olabilmişimdir..öpüyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
pastan nefis gorunuyor...

www.yenitadlar.blogcu.com

bir demet feslegen dedi ki...

Canım bana hiç de düzgün değil gibi gelmedi:) Eminim tadı da süperdir.Ellerine sağlık, sevgiler..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Aysel'ciğim,

Çok güzel olmuş pastan. Ellerine sağlık canım.
Serabın dediği gibi mümkün olduğunca spatulayı az kullanarak yaymaya çalışırsan daha düzgün olacaktır. Bu konuda Zinnur çok güzel ipuçları veriyor bloğunda. Onun temel tariflerinde çikolatalı glazür var. Onu oku derim.

Kucak dolusu sevgiler,

Bocuruk dedi ki...

Usta sayılmam ama bence de spatulayla sürmek yerine üstüne dökmeyi deneyebilirsin. Ayrıca pastan çok da güzel görünüyor. Eline sağlık.
Sevgilerimle...

Feyza Fidan dedi ki...

Ayselimmm, üstü böylede çok enfesss, harika vallahiiii.Çikolata işin içine girince herşey enfess oluyor..İyiki çikolata var valla... Yoksa ben napardım :)))
Ellerin dert görmesin canım aplammmmm :)))
Kocaman öptüm güzel yanaklarından...

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor

meleginmarifetleri dedi ki...

Ayselcim ellerine sağlık canım..
Sevgiler bayyy

fatosun mutfagından... dedi ki...

yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

Adsız dedi ki...

canım çokk iştah açıcı olmuşş...ellerine sağlık Ayselciğim...

hayırlı kandiller diliyorum...

Aynur dedi ki...

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Disalce dedi ki...

canım harika olmuş bence....

ganajda gayet nefis sürülmüş...

ellerine sağlık....

kandilin mübarek olsun.....

Adsız dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canim.

sevdamavisi dedi ki...

Ayselciğim,
ellerine sağlık nefis olmuş pastan. Hayırlı kandiller sevgiler..

Adsız dedi ki...

PASTA MUHTEŞEMM. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.

Ümit edelim ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde, yeniden bir uyanışa vesile olsun, Mevlid Kandiliniz mübarek olsun...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

ASLICIĞIM,
HASRETCİĞİM,
ZERRİNİM MİSSSİMMM
BURÇİNCİĞİM,
NİL,
EZGİ,
SERAPCIĞIM,
YENİ TADLAR,
CANIM EDACIĞIM,

HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM.
BİR DAHAKİ PASTA DENEMESİNDE UYARILARINIZA DİKKAT EDECİĞİM...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

KIZILCIK ŞURUBUM,
FATOŞ,
MELEK,
ÖZLEMCİĞİM,
AYNUR,
SALİHACIĞIM

GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

IŞIL ABLAM GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER... ZİNNUR ZATEN SÜREKLİ TAKİP ETTİKLERİM ARASINDA. PASTA YAPARKEN TEKRAR İNCELERİM...


ELVANCIĞIM TEŞEKKÜRLER CANIM ÖPÜYORUM...

FEYZAM FİDANIM SİHİRLİ KEPÇEM ÇİKOLATA OLDUMU AKAN SULAR DURUR BENDE... AMA SENİN HIZINA YETİŞEMİYORUM... HELE SENİN GİBİ PASTA YAPMAM İÇİN KAÇ FIRIN ÇİKOLATA YEMELİYİM BİLMİYORUM... BEN DE SENİ ÖPÜYORUM EN KOCAMANINDAN...

SEVDACIĞIM,
ÖZLEMİM TEŞEKKÜRLER...

SİZLERİN DE KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN...

HERKESE KOCAMAN SICACIK SEVGİLER...

Naşide Dönmez dedi ki...

canım çok geç kalmış olsamda ellerine sağlık:))sonuçta bizler hergün pasta yapan insanlar olmayınca deneye yanıla öğreniyoruz işte.önemli olan düşünüp yapmış denemiş olman.eminim yiyen kimse dış görünüşünü eleştirmemiştir.sanırım daha düzgün olması için akışkan kıvamda bir ganajı kepçe ile tel ızgara üzerine alarak dökmek.sevgiler.naşide