23 Ekim 2008

CEVIZLI ÇÖREK


Yine bir anne tarifi var sırada. Bayramda İstanbuldaki teyzemler ziyarete geldiklerinde annemin kahvaltıya yaptığı nefis bir çörek.

Bol cevizli, istenirse haşhaş ezmesi de konulabilir ki ben cevizliyi tercih ediyorum....

6 Su Bardağı un (Gerekirse biraz daha eklenir),
2,5 Tatlı kaşığı tuz,
1 Paket instant maya,
Ilık Su,
1,5 Çay Bardağı Sıvıyağ,
1,5 Çay Bardağı Tereyağ (İsteyen tamamını sıvıyağ ile yapabilir)
1 Yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
Aralarına 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi


Ilık su, tuz ve maya ve yumurtanın akı ile yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 10 dakika kadar dinlendirilikdikten sonra beş pazıya ayrılır. Çok inceltmeden tepsiden biraz büyük açılır. Açılan hamurlar üst üste yağlanır ve en alt kat ile üst kat hariç diğer katlara ceviz serpilerek dörde katlanır. Katlanan hamur merdaneyle veya elle açılarak tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirdikten sonra kabarıp mayalanması için 30-45 dakika beklenir. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilimleyip önceden ısıtılmış fırında pişirilir...


Kahvaltıda çayla birlikte sevdiklerinizle afiyetle yenir....

3 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Adsız dedi ki...

selam.çörekler nefis görünüyor.annenizin eline saglık.sizlerede afiyet olsun.sevgiler.
http://hunerlieller.net

sarımutfak-hande dedi ki...

Çörek nefis
ellerine sağlık cnm
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

anne eli gibisi yokkk

sevgilerr