Sırada Ispanaklı Böreğimiz var.
Daha önce de yayınlamıştım. Bu da ikinci baskı olsun :)
1 Yumurta (akı içine, sarısı üzerine),
1.5 Bardak süt,
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
1 Yemek kaşığı sirke,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
1/2 Paket kabartma tozu
-
750 gr. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak,
2 Adet orta boy soğan,
1 Çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir,
Tuz-karabiber,
Sıvıyağ
-
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Yıkayp doğradığınız ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip ılıtın. İsterseniz iç malzemesini damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Patatesli, kıymalı vs.
-
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapıp hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Sonra sekiz eşit parçaya ayırıp zemini unlayarak orta kalınlıkta açın. Açılan yufkaları 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayıp bir kenarını hafifce katlayın. Katladığınız kenara iç malzemesini koyup rulo şeklinde sarın. Bütün hamuru bu şekilde açın. Hamur rulosunu isterseniz tepsiye ortadan başlayıp dolayarak sarın. İsterseniz yanyana uzunlamasına dizin. Üzerine hafifce sulandırdığınız yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
8 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
Canım ellerine sağlık kıyır kıyır olsada yesem kocaman öpüyorum...
Ayselciğim elelrine sağlık canım...
Börek olsunda isterse 3.baskı olsun şekerim..Ellerine sağlık..
Ev yapımı börek. Harika görünüyor. Ellerine sağlık.
Açma börek...haksızlık bu ama..
Ellerinize sağlık
off offf börege bak.yanında ayran ile nefis olur.ellerinize saglık..sevgiler
Çok canım çekti Aysel, bu neffis olmuştur, deneyebilirim. Ellerine sağlık canım.
Enfes görünüyor Aysel'ciğim, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder