13 Mayıs 2010

ISPANAKLI BÖREK


Sırada Ispanaklı Böreğimiz var.

Daha önce de yayınlamıştım. Bu da ikinci baskı olsun :)


1 Yumurta (akı içine, sarısı üzerine),
1.5 Bardak süt,
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
1 Yemek kaşığı sirke,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
1/2 Paket kabartma tozu
-
750 gr. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak,
2 Adet orta boy soğan,
1 Çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir,
Tuz-karabiber,
Sıvıyağ
-
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Yıkayp doğradığınız ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip ılıtın. İsterseniz iç malzemesini damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Patatesli, kıymalı vs.
-
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapıp hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Sonra sekiz eşit parçaya ayırıp zemini unlayarak orta kalınlıkta açın. Açılan yufkaları 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayıp bir kenarını hafifce katlayın. Katladığınız kenara iç malzemesini koyup rulo şeklinde sarın. Bütün hamuru bu şekilde açın. Hamur rulosunu isterseniz tepsiye ortadan başlayıp dolayarak sarın. İsterseniz yanyana uzunlamasına dizin. Üzerine hafifce sulandırdığınız yumurta sarısını sürerek  önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

8 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık kıyır kıyır olsada yesem kocaman öpüyorum...

Pembe Tatlar dedi ki...

Ayselciğim elelrine sağlık canım...

Damak Tadı dedi ki...

Börek olsunda isterse 3.baskı olsun şekerim..Ellerine sağlık..

ebru dedi ki...

Ev yapımı börek. Harika görünüyor. Ellerine sağlık.

Hülya dedi ki...

Açma börek...haksızlık bu ama..
Ellerinize sağlık

hunerlieller dedi ki...

off offf börege bak.yanında ayran ile nefis olur.ellerinize saglık..sevgiler

Narince dedi ki...

Çok canım çekti Aysel, bu neffis olmuştur, deneyebilirim. Ellerine sağlık canım.

Betül İnce dedi ki...

Enfes görünüyor Aysel'ciğim, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.