22 Ağustos 2010

KIŞ HAZIRLIKLARI (Elma ve Armut Kurusu)


Yazın sıcağı devam ederken bu güneşli sıcak günleri değerlendirmek lazım düşüncesiyle elma ve armut kuruttuk. Kışın çerez gibi atıştırması çok güzel oluyor. İsterseniz bir avuç fındıkla tüketin, isterseniz bir avuç kuru üzüm katıp komposto olarak tüketin.

Ben atıştırmalık tüketmeyi daha çok seviyorum. Kurumuş mu diye kontrol ederken başladım bile atıştırmaya... Elmalar daha çabuk kururken (3 gün) armutların kuruması bir haftayı buldu...  (Sağ üstdekiler Elma, sol alttakiler armut)

Bu arada dolmalık biberler, sivri biberler iplere dizilip kurutuldu. Taze fasulyeler dilimlenip kurutuldu. Dondurucuya barbunyalar, bamyalar poşetlenip konuldu.  Bir kısım hazırlıklar da ramazan sonrası yapılmak üzere sırasını bekliyor. Evet sizler neler yapıyorsunuz kış hazırlıkları başladı mı?

24 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Gizemli Tatlar dedi ki...

Biber, patlıcan kurusu duymuştum da, elma,armut ilk kez duyuyorum.Bir deneyelim bakalım.Yalnız şunu soracağım kuruyunca nasıl, nerede saklıyorsun.Yani buzdolabında mı dışarıda mı.Şimdiden teşekkürler.Ellerine sağlık.

Narince dedi ki...

Annem Kızılcahamam'da o getirecek diye bekliyorum ben de. Getirmezse çalarım kapını:))

NzlGl dedi ki...

Sağlık, afiyetle yemek nasip olsun....
sevgiler

nesrin dedi ki...

Sevgili Aysel nefis bir sey yapmissin. Bu kadar sicaklarin böyle iyi taraflari da var. Ne güzel olmusturlar simdi. Sevgiler...

Mutfak Masalı dedi ki...

Aysel Hanım ne güzel düşünmüşsünüz. Gerek meyveleri gerekse dolmalık biber gibi sebzeleri kuruturken neler yaptığınızı da benim gibi bilmeyenler için paylaşırsanız sevinirim :)

Unknown dedi ki...

Bende buruşmuş elmaları böyle kurutmuştum kavanozda dışarda bekliyorlar bu şekilde hem yenir hemde öylece keklerede eklenebilir..
Afiyet olsun

evatolyesi dedi ki...

Çok güzel bir düşünce. Afiyetle yiyin inşallah,
Sevgiler:)

dokuzuncubulut dedi ki...

OOO maşallah, sizin kış hazırlıkları bitmiş bile...
Kuru meyveyi çok severim. Mevsimi değilken en sağlıklısı böyle tüketmek.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

Naşide Dönmez dedi ki...

canım ellerine sağlık.çocukluğuma götürdün beni.bayılırdım yıllar oldu yemeyeli.sevgiler.naşide

HamaratAbla dedi ki...

İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

Sevil Şahin dedi ki...

Ayselim ben en çok kompostosunu seviyorum hele kızım bayıla bayıla yer

yemekbiraşk dedi ki...

çok güzel düşünmüşsünüz. bizim buralarda mümkün değil kurutma işlemi
elleriniz dert görmesin sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canim ellerine emeklerinize saglik elma kurusu nefis lezlet ben nim ane anem kuruturdu kisin cerez yerine veya kompostusunu yerdik .Afiyetler olsun hayirli ramazanlar öptüm.

kemalpaşatatlısı.com dedi ki...

Merhaba,
Meyve kurusunu ben de çok severim, doğal ve sağlıklı çerezden daha güzel ne olabilir? Sitemi ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Ortak bir noktamız var,aynı meslekteniz, gerçi ben fiilen yapmıyorum.
Kış için ben de domates hazırladım kavanozlara, akşama inş. siteye ekliycem, görüşmek üzere, sevgiler...
Tatlı, huzurlu, mutlu iftarlar...

Adsız dedi ki...

Ben de salça ve reçel yaptım,dondurucuya da bezelye,taze fasulye ve bamya koydum.Ellerinize sağlık,kışın pişir pişir ye,ev yapımı hem de sağlıklı.

Hatice dedi ki...

ne güzel, afiyetle yemeniz dileğiyle...
sevgiler...

Mutluanne dedi ki...

Atıştırmalık meyve kurutmak süper bi fikirmiş
ama bizde kururmu onu bilemem,benim afacanlar bırakmaz kurumaya
sevgiler

pelince dedi ki...

Bayılıyorum kış hazırlıklarına,ben pek tembelim bu konuda ;) meyve kurusu harika bir fikir...
ellerine sağlık,şimdiden afiyetler olsun..

Narince dedi ki...

Desteğin için teşekkür ederim Aysel'ciğim. Biz çocuklar oldu olalı acısız tarhana yapıyoruz. Ama onlar için ilk yapışın heyecanı başka. Kışın bebekler içtikçe biz doyardık.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Aysel'ciğim,
Ben de çok severim meyve kurularından şekersiz veya çok az şekerle yapılan hoşafları ama maalesef İstanbulun nemli havasında kurumaları olanaksız.Daha önce denedim, kurumadan çürüdüler.
Sizlere afiyetler olsun şimdiden.
Güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim.
Çok sevgiler,

sarımutfak-hande dedi ki...

annemde yapar kışın çay olarak demleriz içeriz güzel olur allah ağız tadıyla kış boyu içmeği nasip etsin canım
mutlu bir hafta dilerim
sevgilerimle

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerinize sağlık elma armut ve kayısı kurusu getirmişti kayınvalidem geçen sene memleketinden nemi yaptım sıcak balkond unutup kurtlandırdım!tühh bana :(

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hepinize teşekkürler... Sevgiler...

Saliha dedi ki...

genelde hazır alıyorum ama bu sıcakalrda kurutmak ıyı fıkır:)ellerine saglık...