2 Eylül 2010

BÖĞÜRTLENLİ TART

Haftasonu böğürtlenli tart yaptım, biraz aceleye geldi, bütün gün evde temizlik operasyonu yaptıktan sonra iftara yarım saat kala yapıp fırına attım... Tadına bakanlar beğendi, tabi ben de beğenilmesine sevindim. Yanında dondurmayla harika oldu.



  • Bir Yumurta Sarısı
  •  1.5 Su Bardağı Un
  • 100 gr. çok soğuk tereyağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 3 Yemek Kaşığı Çok Soğuk Su (İhtiyaç olursa)
  • ÜZERİ İÇİN
  • Yarım Kg. Böğürtlen
  • 1/2 Limon Suyu
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Erik Marmelatı
Hamur malzemelerini robota koyup karıştırın. Toparlanmazsa soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamurla fazla temas etmeden  küçük bir parçasını üzerinde kullanmak üzere ayırın. Kalan hamuru pişireceğiniz kaba alıp yayın. Bu arada böğürtlenleri bir tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra erik marmelatını biraz sulandırıp böğürtlenlerinin üzerine gezdirin. Ayırdığımız hamuru ufaltarak böğürtlenlerinin üstüne yayın.  Böğürtlenin ekşimsi tadını azaltmak için erik marmelatını kullandım. Siz isterseniz kullanmayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Benimkinin pişirme süresi biraz uzun sürdü sanırım pişerken böğürtlenlerin ve marmelatın sulanmasından kaynaklandı. Ama tadı çok güzeldi.

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim...

12 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

derya dedi ki...

canım benim ellerine sağlık nasılda
güzel olmuş.Afiyetler olsun kocaman
öpüyorum...

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Mutfak Masalı dedi ki...

Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık Aysel'cim.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Ayselciğim eline sağlık nefis görünüyor sevgiler...

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Nefis olmus. Sevgiler...

annemineli dedi ki...

Çok hoş ve leziz görünüyor.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...

NarincE dedi ki...

Tek başına ekşi geliyor böğürtlen bana da, ama elin değimiş, ben bayıla bayıla yerim Aysel'im.

Ayazma dedi ki...

Geçen gün markette karadutları görünce bununla ne yapabilirim diye düşünmüştüm. Buldum galiba! :)
Eline sağlık Ayselcim. :)

NzlGl dedi ki...

Sevgili Aysel hanım

Elinize sağlık çok güzel ve iştah açıcı görünüyor....
SEvgilerimle

Gönül dedi ki...

hayatım keki sormuşsun önce onu söyleyim 7 fincan çıkıyor ama küçük fincan kullanırsan daha fazla çıkar....gelelim senin bögürtlenli tatlına onuda alıp gidiyorum ellerine sağlık öpüyorum:)))))

Binbirçeşni dedi ki...

ne kadar uzun zaman oldu sana yazmayalı,özlemişim yazılarını okuyup yorum yapmayı...
ellerine saglık,nasıl canım çekti ayselim..hemen not aldım..sevgılerımle...

Nesrin Meçik dedi ki...

Tart nefis görünüyr,ellerine sağlık,etkinliğime seni davet ediyrum,katılırsan sevinirim,iyi bayramlar.