Her mevsimin ayrı bir güzelliği var; sebzeleri var. Son yıllarda kışın çilek yazın portakal bulabiliyoruz gerçi ama bunların hepsi zamanında daha güzel ve lezzetli oluyor. Bende kış sebzelerinin nimetlerinden faydalanmak için Brüksel Lahanalı, bol sebzeli tavuk yaptım.
Daha önce Brüksel Lahanasını hiç pişirmedim ama marketde görünce alıp denemek istedim. İyi ki denemişim. Gerçi nasıl pişirmek gerektiği hakkında da bir fikrim yoktu. Eve gelince bloglar arasında biraz gezindim ve tarif için bir yere bağlı kalmadan kendimce bu şekilde pişirdim.
Tarifine geçelim isterseniz.
Malzemeler :
250 Gr. Brüksel Lahanası
2 Parça Tavuk Filetosu
2 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Sivri Biber
1 Adet Orta boy kuru soğan
2 Diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı sıcak su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Kekik, Kırmızı biber
Tavukları yıkayıp kuşbaşı doğradım. Ayrı bir kapta tavukların üzerine zeytinyağı sarımsak kekik tuz ve kırmızıbiberini ekleyerek 1 gece sosta beklettim. Ertesi günde Havuçları, kabakları ve biberleri jülyen doğradım. Ben yine balkonda yetiştirdiğimiz yazdan kalma acı biberlerden bir tane ekledim. Brüksel lahanalarını temizleyip yıkadım. Soğanları halka halka doğradım. Soğan dışındaki sebzeleri 10 dakika kadar haşladım. Fırın kabına önce soğanları yaydım. Üzerine soslu tavuk ve haşlanmış sebzeleri ekledim. 1 çay bardağı sıcak suda erittiğim salçayı üzerine gezdirdikten sonra kiraz domatesleri de ekleyerek fırında 30-35 dakika pişirdim.
Ben sosda bekletmeyi düşünmüyordum aslında ama o akşam tam tavukları doğrayıp sebzelere geçmek üzereyken arkadaşlarımız yemeğe çağırınca tesadüfen beklemek zorunda kaldı. Böylece sarımsak ve kekik tavuğa iyice geçmiş oldu. Aslında tavuk eklemeden bile pişirilebilir artık siz nasıl denemek isterseniz. İnanın çok lezzetliydi. Ben acaba beğenilmezse diye düşünürken ertesi güne kalmadan hepsi bitti. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Afiyet olsuuuuunnn...
Daha önce Brüksel Lahanasını hiç pişirmedim ama marketde görünce alıp denemek istedim. İyi ki denemişim. Gerçi nasıl pişirmek gerektiği hakkında da bir fikrim yoktu. Eve gelince bloglar arasında biraz gezindim ve tarif için bir yere bağlı kalmadan kendimce bu şekilde pişirdim.
Tarifine geçelim isterseniz.
Malzemeler :
250 Gr. Brüksel Lahanası
2 Parça Tavuk Filetosu
2 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Sivri Biber
1 Adet Orta boy kuru soğan
2 Diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı sıcak su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Kekik, Kırmızı biber
Tavukları yıkayıp kuşbaşı doğradım. Ayrı bir kapta tavukların üzerine zeytinyağı sarımsak kekik tuz ve kırmızıbiberini ekleyerek 1 gece sosta beklettim. Ertesi günde Havuçları, kabakları ve biberleri jülyen doğradım. Ben yine balkonda yetiştirdiğimiz yazdan kalma acı biberlerden bir tane ekledim. Brüksel lahanalarını temizleyip yıkadım. Soğanları halka halka doğradım. Soğan dışındaki sebzeleri 10 dakika kadar haşladım. Fırın kabına önce soğanları yaydım. Üzerine soslu tavuk ve haşlanmış sebzeleri ekledim. 1 çay bardağı sıcak suda erittiğim salçayı üzerine gezdirdikten sonra kiraz domatesleri de ekleyerek fırında 30-35 dakika pişirdim.
Ben sosda bekletmeyi düşünmüyordum aslında ama o akşam tam tavukları doğrayıp sebzelere geçmek üzereyken arkadaşlarımız yemeğe çağırınca tesadüfen beklemek zorunda kaldı. Böylece sarımsak ve kekik tavuğa iyice geçmiş oldu. Aslında tavuk eklemeden bile pişirilebilir artık siz nasıl denemek isterseniz. İnanın çok lezzetliydi. Ben acaba beğenilmezse diye düşünürken ertesi güne kalmadan hepsi bitti. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Afiyet olsuuuuunnn...
Bu da pişmiş halinden bir görüntü.
46 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:
SLM Ayselcim Harika bir fırın yemeği olmuş.Ellerine sağlık ....
yemek harika olmuş okadar lezzetli görünüyorki uzanıp bir tabak almak istiyorumm:))
ellerine sağlık canım sevgiler
canım ellerine sağlık çok güzel olmuş .....sevgilerimle
Siteme uğradığımız için teşekkürler. Yemek nefis görünüyor. Ellerinize sağlık
Brüksel lahanasi en sevdigim sebzelerden biridir.Sayfanda da görünce coktandir yapmadigimi farkettim.Hazir simdide tam mevsimi iken.....eline saglik.
Aysel'ciğim,
Çok güzel ve sağlıklı bir yemek olmuş. Resimlerde de o kadar canlı ki hemen bir tabak da ben alabilir miyim demek geliyor insanın içinden.
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle,
Vitamin değeri tartışılmaz, eminim tadıda öyledir. ellerinize sağlık canım..
sebze ve et birleşimi her zaman doğru seçim zaten, ellerinize sağlık.
sevgiler.
tolunay
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Brüksel lahanasını haşlanmış şekliyle sade yemeyi bile çok severim.Ayrıca süper bir ödem söktürücü özelliği varmış.Sevgiler..
Aysel'ciğim,
Merhaba. Bu yemeğin içindeki her şeyi çok severim, biraraya gelince de kimbilir nasıl lezzetli olmuştur.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Cok nefis görünüyor bir o kadar da saglikli.Civil civil sofraya cok güzel yakisir bu güzel tarif.Ellerine saglik
Merhaba canim, sevdigim brüksel lahanasi tavukla birlesince kimbilir nasil güzel bir lezzet olmustur, ellerine saglik. Yemegin harika görünüyor.
Selam ve sevgilerimle..
* SELAM NİL TEŞEKKÜRLER CANIM.
* SERAPCIĞIM BUYUR AL CANIM TEŞEKKÜRLER...
* EYVAHYEMEKYANDIOCAKBATTI, İLK ZİYARETİN SANIRIM HOŞGELDİN TEŞEKKÜRLER...
* SERAP HANIM BENDE ÇOK SEVDİM, SIK SIK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM...
* IŞIL ABLACIĞIM ÇIK TEŞEKKÜRLER. RESİMLERDE FAZLA USTA DEĞİLİM AMA EN İYİ GÖRÜNTÜYÜ YAKALAMAK İÇİN EPEYCE UĞRAŞIYORUM...
* SERPİL ÇAĞLAYAN HOŞGELDİNİZ. HAKLISINIZ BOL VİTAMİNLİ BİR YEMEKTİ. TEŞEKKÜRLER.
* SEVGİLİ TOLUNAY TEŞEKKÜRLER.
* ASLICIĞIM ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİNİ BİLMİYORDUM SÖYLEDİĞİN İYİ OLDU TEŞEKKÜRLER.
* SEVGİLİ BETÜL KESİNLİKLE LEZZETİ ÇOK GÜZELDİ. BEN YAKLAŞIK 2 TABAK YEDİM :)
* YARENCİĞİM SANA KATILIYORUM. HEM KOLAY HEM ŞIK Bİ YEMEK OLDU.
* KEVSER HANIM SANIRIM LEZZETİNİ BİR GECE SOSTA BEKLETMEYE BORÇLUYUZ SANIRIM. YAPARSANIZ 1 GECE SOSTA BEKLETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
HEPİNİZE SICACIK KOCAMAAAAAN SEVGİLERİMLE. ZİYARETİNİZ VE GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...
Ben Trde iken seviyordum brüksel lahanasini.Az bulunuyordu yaa o zamanlarda ondan heralde.Simdi bollluguna geldim almanyada cokda ucuz ama daha bir kere bile yapmadim:)) Belki ilk geldigim yillarda yapmisimdir.Hatirlamiyorum.Sizinkide ne guzel olmus
elinize saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
blog mansette gordum yettim geldim elerine saglik canim cok guzel gorunuyor
HARİKA OLMUŞ CANIM.. TABLO GİBİ. ELLERİNE SAĞLIK, YİYENLERE DE AFİYETLER OLSUN. SEVGİLER CANIM.
ne kadar canli renkli bir yemek olmus,harika.ellerinize saglik.
Renkler nekadar güzel yayılmış.Ellerine saglik yemelik degilde seyirlik gibi olmuş:)
Canım Aysel, renkli renkli ne de güzel olmuş..
Çook iştah açıcı.
Ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler...
www.misssgibi.com
AYNUR HOŞGELDİN. MADEM BULUNDUĞUN YERDE BOL BENCE FIRSATI KAÇIRMA.
* NİHANCIĞIM BLOG MANŞETİ NE İYİ DÜŞÜNMÜŞ ZERRİNİM. SANADA ZERRİNE DE SEVGİLER.
*LEZZET GEMİSİ ÇOK TEŞEKKÜRLER :) BÖYLE YORUMLAR ALMAK NE GÜZEL...
*KIZILCIK ŞURUBU, PASTACINİNO NE İYİ YAPTINIZ DA GELDİNİZ. SAĞOLUN...
* ZERRİNİM CANIM SENİ BURDA GÖRMEK NE GÜZEL.
HERKESE KOCAMAAAANN SICACIK SEVGİLER...
Ayselcim bu yemek tam benlik:). Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
aslı
GÜNAYDIN CANIM... KEYİFLİ PAZARLAAARRR....♥
Merhaba,
Böyle güzel bir yemeği görüpte yorum yapmadan geçmek istemedim.Ellerinize sağlık.Görüntü süper eminim tadı da öyledir.Benim içerisine tavuk giripte sevmediğim bir yemek olmamıştır.Brüksel lahanasının tadını ise hiç bilmiyorum.Bu tarifle öğreneceğim inşallah.Hoşçakalın...
Aysel'cim yemeğin rengarenk ve çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık :) Bu arada sana Zeytinyağlılar etkinliği için bir tarif yolladım umarım mailimi almışsındır. Senden onay maili alamayınca merak ettim. Bir sorayım dedim :)
Sevgiler
Aysel abla sen bu yemeğe gökkuşağı yemek de bence:)))
çok renkli ee Allah'ın emri lezzetlide tabi:))
canım ellerine sağlık.yemeğin renkleri harika olmuş.bir keresinde zeytinyağlı pişirmiştim ama evdekiler beğenmedi:))ben bayılmıştım aslında ama...bende ne olursa olsun yenecek bu lahana diye çiğ çiğ salatalara doğruyorum.o şekilde severek yiyiyorlar.belki bunuda severler. bir kere daha pişirip denemek lazım:)))
canım,
nefıs olmus renkler harıka. ellerıne saglık. sevgılerımle...
Ay ay ayyyy!!!
Çok renkli ve lezzetli olmuş bu yemek. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
Arkadaşlar hepinize güzel yorumlarınız için ve beni yalnız bırakmadığınız için çok çok teşekkürler. Sıcacık sevgiler...
aysel yamak güzel görünüyor ben hiç brüksel lahanası pişirmedim nedense sanki lezzetli değilmiş gibi geldi bana ama öyle değil sanırım deneyeceğim.
Senin şu habire doğrayan ve çırpan aileyede bayıldım vallahi pek bi hararetli çalışıyorlar nazar değmesin tütütü maşallah
hoşçakal
tesadüf olmus bende etkinlik icin yapmistim zeytinyaglisini,sizinki yemek tadina nefis görünüyor elinize saglik.mail yollamistim etkinlik icin.
Simdiden kolayliklar dilerim.
Sevgili Aysel,
Ellerine sağlık, aynı zamanda cıvıl cıvıl bir yemek olmuş:))Beğenilmemesi ise pek mümkün görünmüyormuş zaten:))
Sevgiler..
Sevgili Melek, Bence kesinlikle denemelisin çok lezzetliydi...
Baharçiçeği evet seninkide gayet güzel ve renkli olmuş...
Pastacı Rapunsel çok teşekkürler...
Herkese sıcacık kocamaaaan sevgiler...
AMAN DA AMAN... NE GÜZEL OLMUŞ BU SAYFANIN RENGİ BÖYLE. ÇİKOLATA GİBİ. YENİ İMAJINI GÜLE GÜLE KULLAN CANIM. SAĞLIKLI, MUTLU, BEREKETLİ GÜNLERİNİZ OLSUN. SEVGİLER.
Sevgili Aysel merhaba, benim tavuk yemeklerine düşkünlüğüm malum... :) O nedenle en kısa zamanda yapacağım bu yemeği, güzel tarifin için çok teşekkürler, sevgiler :)
Hem güzel, hem sağlıklı bir tarif olmuş bu. Ben de bugünlerde bürüksel lahanası ile bir yemek yapayım diyordum. Çok beğendim, ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
Sevgili Safran seni aramızda görmek çok güzel. Denediğinde yorumunu öğrenmek isterim.
Sevgili Bocuruk,
Çok teşekkürler. Sende denediğinde düşüncelerini paylaşımısın benimle :)
Sıcacık kocamaaan sevgiler...
ayselcim eline sağlık çok güzel ve besleyici olmuş
Aysel'ciğim çok nefis olmuş canım, ellerine sağlık.Bende çok severim etlerin yanında..Afiyetler olsun..))
Sevgilerimle..
inanın çok orjinal durmuş harika gözüküyor renklerle falan bir el işiyi andırıyor:)ellerinize sağlık
Ben geldim seninkiler hala doğramaya çırpmaya devam ediyorlar ne çok çalıştırıyorsun sen bunları yaaa hadi bi uğradım hoşçakal öptüm
sevgili aysel
benim pc den g mail adreslerine posta gönderemiyorum.
bana ayrıcalık yapıp başka bir adres verirsen sevinirim.
tyai_kara@hotmail. com
CUMAN MÜBAREK OLSUN CANIM. ŞİMDİDEN GÜZEL BİR HAFTASONU TATİLİ DİLERİM. SEVGİLER.
Ayselcim yemeğin harika görünüyor.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar güzel bir hafta sonu dilerim.
sevgiler
Vitamin deposu, renkler harika, ellerinize sağlık. Sevgiler..
aysel , ellerıne saglık..ne kadar lezzetli görunuyorlar..ben çok severım sebzenın her çşidini....ayrıca yenı sayfanı sevdım..iştah açıcı:))
sevgılerımle...
hayırlı hafta sonları
Yorum Gönder