16 Aralık 2007

YE#29 ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER 10. GRUP



Yine Uzaklardayız ve yine benim beğeniyle takip ettiğim Bizim Pastane - Zinnur'a konuk oluyoruz. Etkinlik konusu Zinnur'u biraz zorlamış ama bence güzel bir tarifle katılmış. Ligurya Usulü Zeytinyağlı Kek Çok lezzetli görünüyor. Eline sağlık Zinnur.






Bakalım Kirpikteki Gözyaşı ne hazırlamış... Zeytinyağlı Patlıcan.
Teşekkür ediyorum kendisine. Eline sağlık diyorum.






İstanbuldan Işılca Tadlara Işıl Ablaya uğruyoruz. Işıl Abla bizlere Zeytinyağlı Enginar Hazırlamış. Işıl Ablacığım ellerin dert görmesin. Sevgiler.







İstanbul'dan İsviçre'ye uzanıyoruz. Dilekce bize nefis bir Barbunya Pilaki hazırlamış. Teşekkürler Dilek. Ellerine sağlık.








Aslı'dan İncilere konuk olalım. Sevgili Arkadaşım Aslı da iki tarifiyle katıldı. Zeytinyağlı Biber Dolması ve Zeytinyağlı Bezelye Sevgiler Aslıcığım ellerine yüreğine sağlık.










İstanbul'dan Özlemin Günlüğündeyiz. Zeytinyağlı Yaprak Sarması hazırlamış Özlem. Bayramlarda bizim evin vazgeçilmezi olduğunu daha önce söylemiştim. Hatta misafire ikram ederken bir tabağa bir de kendime şeklindeyim :) Nefis görünüyorlar. Teşekkürler Özlem..











İstanbuldan Serinmavi'nin konuğuyuz şimdi. Arkadaşımız bizim için değişik bir salata hazırlamış. Balsamic Sirkeli Enginar Salatası. Buyrun bakalım bizlere değişik yeni bir lezzet daha... Teşekkürler Serinmavi...







İstanbullu arkadaşlar atağa geçti. Alacarte-Neslos'dayız. Neslihanda bizlere Zeytinyağlı Barbunya hazırlamış. Teşekkürler Neslihan.









İsviçredeyiz yine uzaklaştık memleketden. Kızılcıkşurubu'nun Barbunya Pilakisinin tadına bakıyoruz. Ellerine sağlık Senem..





İsviçre'den Connecticut'a geçiyoruz. Soframız-Hale'nin yaptığı Zeytinyağlı Semizotlu Türlü'yü görüyorsunuz solda. Sevgili Hale teşekkürler. Sevgiler...

5 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, etkinlikte kolaylıklar dilerim. Benim zeytinyağlılar etkinliğine katıldığım tarifleri linki burada, http://pembelininmutfagi.blogspot.com/search/label/Zeytinya%C4%9Fl%C4%B1lar

Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı barbunya
Zeytinyağlı bamya

Kolay gelsin.
Sevgiler.
Nazife

Mail attım, fakat bazen mail ulaşmayıp problem çıkıyor diye birde buradan yazmak istedim.

çınarkurabiye dedi ki...

canım merhabalar,,bütün yemekler enfes görünüyor.bütün arkadaşlarımın ellerine sağlık..öpüyorum.

sevgiler
gözde

banu kırmızıgül dedi ki...

canım,

Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. sağlıklı mutlu bayram geçirmeniz dileğiyle
sevgıler...

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....

Lezzet Gemisi dedi ki...

Merhaba canım. Güzel bir gün dilerim. Nerelerdesin.. İnşallah hasta falan değilsindir. Harika lezzetlerini fazla özletme olur mu.. :(