16 Aralık 2007

YE#29 ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER 11. GRUP (SON)

Evet Arkadaşlar son grup. Bu gruptan sonra atladıklarım varsa lütfen beni uyarsınlar.

Kıbrısa Sevgili Zerrin'e gidiyoruz. Zerrinde iki tarifle katıldı.. Tariflerinden biri Kıbrıs'ta yapılan bir festivalde birincilik almış. Patlıcan Sarma Zerrin'e birincilik kazandırmış. Tebrik ediyorum Zerrin'ciğim. Diğer tarifi de Tart Tabağında Zeytinyağlı Havuç Salatası. Zerrin'im Misss'im sen kalplerimizde de birincisin.



Ankara'da Eda'cığıma Birdemetfesleğen'e gidelim. Eda da bizeleri iki tarifle bekliyor mutfağında. Zeytinyağlı Lahana Kapama ve Zeytinyağlı Yaprak Sarması. Canımmm ellerine sağlık.




Ankara'dan Mineliye uğruyoruz. Arkadaşımız bize Zeytinyağlı Fasulyeyi Havuç halkasında sunmuş. Şık olmuş. Teşekkürler Mineli Ellerine sağlık.






Ankara'dan İstanbula Finduksepetine gidiyoruz. Sevgili Busem de Zeytinyağlı Patatesli Yaprak Sarması Hazırlamış. Sevgili Busem bana mail göndermediğin için resmine yer veremedim. Sitenden almak için çok uğraştım ama olmadı. Kusura bakma.... Eğer gönderirsen eklerim...

Disal'in mutfağında da bizi Portakallı Kereviz Bekliyor. Disalciğim kerevizi hiç sevmediğini yazmış. Ama yine de kereviz pişirmiş. Çok nefis gözüküyor. Ellerine sağlık canım. Sen biraz daha düşün kereviz hakkında.




İstanbuldan Gazozağacı ile devam ediyoruz. Arkadaşımız bizlere Zeytinyağlı Patlıcanla bekliyor mutfağında. Teşekkürler. Ellerine sağlık.





Ankara'dayız yine. Biranneningünlüğü-Nurgül'deyiz. Nurgül de etkinliği kaçırdığı düşünüp üzülürken daha önce yayınladığı bir tarifini hatırlatmak istedi bizlere. Nurgül'cüğüm iyiki hatırlattın. Ben çok sevdim Ispanaklı Cannelloni Dolmalarını. Sevgiler arkadaşım...




İzmirden Bocuruk-Elvan'a konuk oluyoruz. Elvan da bizlere Kuru Patlıcan Dolmasını sunuyor. Canım beni kırmayıp katıldığın için ve güzel dostluğun için asıl ben sana teşekkür ederim.



Amerika'ya Lama'nın Mutfağına gidelim. Lama bize çok renkli harika bir nohut salatası hazırlamış. Teşekkürler Lama Ellerine Sağlık...





Pembelinin Mutfağına-Nazife'ye uğrayalım. Nazife de arşivinden üç tarifleriyle katıldı. Zeytinyağlı Biber Dolması, Z.Yağlı Barbunya ve Z.yağlı Bamya. Üçü de birbirinden iştah açıcı gözüküyor. Teşekkürler Nazife. Sevgiler...


Veeee son durak. Burçin'in Denemeleri. Burçin'de severek izlediğim arkadaşlarımdan biri. Sayfasını ziyaret edip yorum bıraktığımda bende sana mail atıp bloğumda yemek tariflerine yer vermediğim için etkinliğe katılamayacağımı bildirecektim dedi. Bende kendisine bu kadar zeytinyağlı yemekten sonra ağzımız tatlasın sen de kendince uygun olan bir tarifinle katıl ve kapanışı seninle yapalım dedim. Burçin de sağolsun beni kırmadı ve Şekerpare ile katıldı etkinliğimize. Eeee şurda bayrama ne kaldı bayram tatlımız da Burçin'den. Teşekkürler Burçin. Ellerine sağlık.
Sevgili Arkadaşlar etkinliğe katılım sona erdi. Eğer arada unuttuklarım atladıklarım varsa lütfen beni uyarın. Katılan, katılmak isteyip katılamayan bütün arkadaşlarım sıcacık paylaşımlarınız için teşekkürler. Şimdiden bayramınızı ve yeni yılınızı kutluyorum.
SEVGİYLE...

20 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

aNNePeRi dedi ki...

Buram buram Zeytinyağı kokusu alıyorummmmmmmmmmmmm :))
Süper bir etkinlik olmuş Aysel emeklerine sağlık katılımcılarında ellerine tabiki :) Tekrar tebrik ediyorum

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim, harika bir etkinlik oldu, emeklerine ve bu güzellikleri düzenlemeye ayirdigin zaman ve emeklerin icin ayrica tesekkür etmek istedim, güzel bir is cikardin.

Selam ve sevgilerimle..

Disalce dedi ki...

canım ne kadar yoruldun....kolay değil valla.....

geç gönderdim diye üzülüyordum..sağol senin sayende katılabildim..teşekkürler....
tarifime yer verdiğin için....

çok öpüyorum..ve hala kolay gelsin diyorum.....

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Sevgili Arkadaşlarım,
Katıldığınız için ben size teşekkür ederim. Sizlerin tarifleriyle bu etkinlik anlam kazandı. Herkesin tarifine yer vermeye çalıştım. Son gelenleri de inşallah uygun bir zamanda yayınlayacağım. Sevgiler.

MİNELİ dedi ki...

Merhaba Aysel'ciğim ellerine sağlık çok güzel bir etkinlik oldu.Bir sürü yeni tarifler ve bir sürü yeni arkadaşlar edindik.Çok yoruldun belki ama süper oldu.Ellerine ve yüreğine sağlık sevgilerimle.

Naşide Dönmez dedi ki...

aysel sen ne ince bir insansın...bunca yoğunluğun arasında birde bloguma uğrayıp yorum bırakmışsın.çok mutlu ettin beni.çoook teşekkür ederim canım.başarılı bir etkinlikti.alnının akıyla atlattın çok şükür.geçmiş olsun.sevgiler.naşide

Tijen dedi ki...

Aysel'ciğim,
Çok yoruldun ama değdi değil mi? Affet ben katılamadım. Ellerin dert görmesin.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Canınız sağolsun Tijen ablacığım. Gönüllerimiz bir. Ama açıkcası sizden nasıl bir katılım gelir de bizi şaşırtırsınız diye meraktaydım :) Sevgiyle...

Lezzet Gemisi dedi ki...

BU NE GÜZEL BİR ETKİNLİK BÖYLE. BİRBİRİNDEN LEZİZ ZEYTİNYAĞLILAR... GÖRDÜĞÜM KADARIYLA ETKİNLİĞE ÇOK İYİ BİR EVSAHİBESİ OLMUŞSUN. TEBRİK EDERİM CANIM. SANA SAĞLIKLI, HUZURLU, MUTLU BİR HAFTA DİLİYORUM. ŞİMDİDEN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM CANIM. SEVGİLER.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel, rengarenk, bol sebzeli, sağlıklı bir etkinlik oldu.sevgiler canım...

Bocuruk dedi ki...

Aysel'ciğim,
Ellerine, emeğine sağlık. Harika bir etkinlik oldu. Çok yoruldun ama bence yorgunluğunu unutturacak sıcaklıkta ve güzellikte bir etkinlikti.
Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Aysel'ciğim,
Emeğine sağlık.Çok güzel bi etkinlik oldu..

Senin ve ailenin Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle tutlar,sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ederim.


Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Aysel'ciğim
Çok güzel bir etkinlik oldu canım, ellerine sağlık, emeğine sağlık.
Sayende yeni tatlar ve insanlarla tanıştık
Kocaman sevgiler

NiNo dedi ki...

nice mutlu bayramlara canim

Safran dedi ki...

Ayselciğim,senin ve ailenin Kurban bayramını şimdiden kutluyorum, daha nicelerine sağlık ve mutlulukla inşallah...sevgilerimi gönderiyorum...

çınarkurabiye dedi ki...

Kurban bayramini simdiden kutluyorum..Butun omrun bayramlar kadar guzel,mutlu ve sıcacık geçmesini diliyorum..

sevgiler
gözde

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım çok teşekkür ederim seninde bayramın mubarek olsun sevdiklerinle beraber daha nice bayramlara inşallah öpüyorum sevgiler

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

sevdiklerinle ve sevenlerinle mutlu bayramlar diliyorum canım.Sevgiler....

busem dedi ki...

Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek, sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese.. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun..

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Küskünlerin baristigi,
sevenlerin bir araya geldigi,
rahmet ve sefkat dolu günlerin en degerlilerinden olan
Kurban Bayraminiz kutlu olsun.