9 Ekim 2007

RAMAZAN PIDESI

Ramazanın sonuna geldiğimiz bugünlerde ramazan pidesinden eksik kalmak istemedim. Açıkcası ilk defa deniyorum ve annemin desteği olmadan yaptım. (Zaten istesemde destek alamazdım annem şehirdışındaydı valla :) ) Sonuç gayet başarılı oldu.


Pidenin tarifini Sevgili Selin'den almıştım. Ben Selin'in ölçülerini yarıya düşürerek uyguladım. Oldukça doyurucu bir pide ortaya çıktı.
Tamam sabırsızlanmayın tarif ve ölçüleri veriyorum.
Ramazan Pidesi
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ (Ayçicek veya Mısırözü)
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Paket İnstant Maya
  • Üzeri İçin
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Yemek Kaşığı Süt
  • Susam ve Çörek Otu
Sıvı Malzemeleri bir kapta karıştırın. Unu hamur kabına aktarıp ortasını Havuz yapıp şeker, tuz ve mayayı dökün. Ve yavaş yavaş sıvı karışımı ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Yalnız benim hamurum 1/2 su Bardağı un daha aldı. (Yani 4 + 1/2 Su Bardağı Un Kullandım). Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde üzerini temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra biraz yoğurup içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz. Sonrasında yuvarlak fırın tepsisine pişirme kağıdı serip elimizle şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı süt ve 1 tatlı kaşığı yağ sürüp susam ve çörek otu serpin. Hamur pişerken de gayet güzel kabardı. Benim pidem biraz tombulca oldu :)
Isıtılmış fırında 2oo derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyet Olsun. Selincim tarif için sana da çok teşekkürler.

4 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

kezban dedi ki...

Sevgili Aysel hanım biraz geç olmadımı ???Ramazan bitti siz pide tarifi vermişsiniz ..
Neyse en kısa zamanda deneyip yorumlarımı iletirim.Fakat en kısa zamanda sizden Baklava tarifi bekl
iyoruz,bu sefer lütfen gecilmeyin Bayrama yetişsin.

AySeL dedi ki...

Kezban Hanım haklısınız biraz geç oldu. Bu site sizlerden gelen paylaşımlara da açık. Bende sizden bir baklava tarifi bekliyorum. Hem arşivde yerini alır. Ne dersiniz.

Vildan dedi ki...

Canım Arkadaşım Aysel;
Sen süpersin. Siteni çok beğendim ama akşama doğru siteni açmama kararı aldım. Çünkü hepsi çok güzel görünüyor. Dayanamam. Bu arada bebişkonun ayaklarıda ço güzel.İnsanın ısırası geliyo.Yeni tariflerin devamını bekler, bayramını kutlarım. Kocaman öpüyorum.........

AySeL dedi ki...

Teşekkür ederim Vildancım. Beni şımartıyosun. Daha yolun başındayım. Neler yapabileceğimi hep birlikte göreceğiz. Ben de seni öpüyorum arkadaşım. Bayramda görüşmek ümidiyle. İyi Bayramlar. Aysel