19 Eylül 2009

MUTLU BAYRAMLAR

BLOGSPOTDA YAŞADIĞIM SIKINTILAR NEDENİYLE WORDPRESS'E GEÇTİM... YENİ ADRESİMDE GÖRÜŞMEK ÜZERE...


YENİ ADRESİM:








ŞEKER TADINDA BAYRAMLAR GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE, AĞZINIZIN TADI HİÇ BOZULMASIN...

BLOGSPOTDA YAŞADIĞIM SIKINTILAR NEDENİYLE WORDPRESS'E GEÇTİM... YENİ ADRESİMDE GÖRÜŞMEK ÜZERE...


YENİ ADRESİM:

http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/



Posted by Picasa

14 Eylül 2009

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE-KURU DOMATESLİ PİLAV-CACIK



Yazdan kalma bir lezzet. Zeytinyalı taze fasulye, kuru domatesli pilav ve cacık... Sıcak yaz günlerinin en hafif ve en sağlıklı yemeği....

  • 350-400 gr. Taze Fasulye,
  • 2 Adet Orta Boy Domates,
  • 1 Adet Orta Boy Soğan,
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı,
  • 1 Su Bardağı Su,
  • 2 Çay Kaşığı Tuz,
  • 2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker,
Yapılışı
  • Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve dilimleyin, ya da ikiye üçe bölün. 
  • Tencereye zeytinyağını ekleyip soğanları soteleyin, ardından iri doğradığınız domateslerle fasulyeleri birlikte hafiçe sarartın. Tuzunu, şekerini, suyunu katarak  kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  •  Yemek ılınınca üzerine bir miktar sızma zeytinyağı gezdirip buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis edin. Zeytinyağlı yemekler dolapta bir gün beklerse tadı daha güzel ortaya çıkar.
Yanında Beypazarı'ndan aldığım kurutulmuş domateslerle yaptığım pilav ve cacık vardı...







9 Eylül 2009

BÖRÜLCE SALATASI


Ramazanda salata benim vazgeçilmezlerimdendir. İster mevsim salata, ister börülce salatası, ya da patlıcan salatası hiç farketmez yeter ki salata olsun. Pazara genelde annemle giderim. Geçtiğimiz hafta tesadüfen Yenişehir Pazarının yakınlarındaydım, annemi arayıp isteklerini aldım, bu arada börülce gözüme takıldı, dayanamadım yarım kilo aldım. Yarımın yarısını hemen yaptım, kalan yarısını da daha sonra tüketmek üzere dondurucuya kaldırdım...

Börülceleri temizleyip, yıkayıp, haşladıktan sonra bol taze soğan ve maydanoz ekledim. Bir fincanın içerisine karıştırdığım 3 yemek kaşığı zeytinyağı, bir iki diş ezilmiş sarımsak, 1/2 limon suyu, biraz nar ekşisi ve tuzuyla birlikte üzerine gezdirdim.
Posted by Picasa