7 Eylül 2010

ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI


 Kandil Günü Annem İrmik Helvası yapalım deyince hemen çikolatalısını deneyelim dedim... İyi ki denemişiz ben çok sevdim. Servis yaparken vanilyalı dondurma da ekledim yanına...
Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 125 gram tereyağ
  • 4/3 Paket Dr. Oetker Glazür (Ya da 80-100 gr. Sütlü Çikolata)  
Tarif
    1. Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kavurun.
    2. Kavrulduktan sonra şekerini ekleyin.
    3. Su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin (Ben Soğuk Ekledim).
    4. Bu arada çikolatayı ekleyip erimesi için karıştırın.
    5. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
    6. Suyunu çekince ocağı kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın. 
    7. Ilık servis yapın.


    Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim...

    12 Kişi Yorum Yapmış; Hadi Yorumunu Paylaş:

    bir dilim bir tutam dedi ki...

    Eline saglik.Süper bir fikir..Sevgiler

    Unknown dedi ki...

    Canım çikolata çok yakışmıştır emi
    nim ellerine sağlık öpüyorum.

    fuat gencal dedi ki...

    Çok farklı ve çok güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık. Helvanın her türlüsünü çok severim.

    Saygılar.

    NzlGl dedi ki...

    Elinize sağlık, hayırlı bayramlar

    Adsız dedi ki...

    Merhaba,çikolatalı irmik helvası nefis görünüyor,bayram tatlıları etkinliğime seni davet ediyorum,sevgiler.

    Betül İnce dedi ki...

    Aaaa ne tesadüf ben de geçen gün biraz yumuşakça yapıp kalıba döktüm üzerine de aynı glazürden kapladım. Bu da çok iyi fikirmiş, ellerine sağlık Aysel'ciğim.

    Narince dedi ki...

    Amaaannn, çikolata oldumu iş değişir tabii. Ben de dondurma yaptım çikolatalısından:))

    kristalkelebek(aslı) dedi ki...

    Ayselcim iyi ki bu güzel denemeyi yapmışsın, harika bir fikir:). Ellerine sağlık..
    Sevgiler:).
    aslı

    kemalpasatatlisi dedi ki...

    Ellerine sağlık arkadaşım, güzel bir tatlı olmuş, özellikle çocuklar severek yer diye düşünüyorum.
    Ben de bir yıl şekerlenen böğürtlen reçelimi bitirmek için irmik helvasına şeker yerine ilave etmiştim, rengi kakaolu gibi olmuştu ve tadına bakanlar tarifini istemişti :))
    Sevgilerimle...

    Bir Dilim Aşk dedi ki...

    İrmik helvasına bayılırım, bende yaptığım zaman üstüne çikolata sos yapıp servise sunarım. Bu irmik helvanız çok güzel görünüyor, tam benlik... Ellerinize ve yüreğinize sağlık...Sevgilerimle...

    MMO dedi ki...

    Off çok güzel görünüyor Ayselcim. Valla irmik helvasını böyle yapmak aklıma gelmezdi. Eminim çok güzel olmuştur, eline sağlık. Vee bu vesileyle iyi bayramlar. :)

    mandalincikmazi dedi ki...

    Değişik bir helva olmuş ellerine sağlık canım bunu denemeliyim :))